ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΟ ΔΩΡΕΑΣ

35€
60€
100€
...

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ

8€
12€
18€
...
Για Εμένα
Για Δώρο
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΤΑ
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΤΑ
© Joakim Odelberg
© Joakim Odelberg

Μόνο 1 στα 1.000 χελωνάκια θα καταφέρει να επιβιώσει. Υιοθέτησε μια καρέτα και στήριξε το έργο μας!

Μεγάλος αριθμός χελωνών καρέτα τραυματίζεται θανάσιμα στη Μεσόγειο, τυχαία ή εσκεμμένα. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά

ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΤΑ

Η συμβολική σου υιοθεσία υποστηρίζει τη δουλειά μας και μας δίνει τα μέσα για να συνεχίσουμε. Αρχικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε τις φυσικές συνθήκες επιβίωσης και αναπαραγωγής της χελώνας καρέτα στις ελληνικές θάλασσες και παραλίες.

Στο WWF εδώ και 27 χρόνια προστατεύουμε την παραλία των Σεκανίων στη Ζάκυνθο ώστε να παραμείνει το σημαντικότερο μαιευτήριο χελώνας καρέτα στη Μεσόγειο, να διατηρήσει το φυσικό της πλούτο, και να μείνει η γύρω περιοχή ανεπηρέαστη από παράνομες ανθρώπινες δραστηριότητες και τουριστικές παρεμβάσεις, αλλά και πυρκαγιές.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω μια καρέτα;

Εσυ το ηξερες;

H χελώνα καρέτα είναι πανάρχαιος κάτοικος των Μεσογειακών θαλασσών μιας και προτιμάει τα εύκρατα και υποτροπικά κλίματα, ενώ επιστρέφει στην παραλία που γεννήθηκε για να γεννήσει και η ίδια!

Συμβάλει σημαντικά στην ανακύκλωση των θρεπτικών συστατικών του βυθού, καθώς ο τρόπος με τον οποίο αναζητά την τροφή της, σκάβοντας και σκαλίζοντας το βυθό, διατηρεί την ισορροπία του. Η παρουσία της στις θάλασσές μας είναι σημαντική για να διατηρηθεί η ζωή σε αυτές.

Μάθε περισσοτερα για την Καρετα

Ταχύπλοα σκάφη που κινούνται με υψηλές ταχύτητες τη θερινή τουριστική περίοδο αλλά και ψαράδες που αντιμετωπίζουν την καρέτα ως απειλή που «μπλέκεται» στα δίχτυα τους, είναι μερικοί από τους λόγους που μεγάλος αριθμός καρέτα χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους.

H υποβάθμιση των παραλιών φωλεοποίησης της, κυρίως λόγω της τουριστικής και της οικιστικής ανάπτυξης, έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη και πολλές φορές αδύνατη η ωοτοκία.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ;

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ! Επιλέγεις ένα ξεχωριστό τρόπο να μας υποστηρίξεις, που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ!

  1. Διάλεξε το ζώο που προτιμάς
  2. Συμπλήρωσε τη φόρμα
  3. Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο μπορείς να επιλέξεις το όνομα του παραλήπτη, το μήνυμα που θέλεις να αναγράφεται και τη μέρα και την ώρα που θα σταλεί.

Σύντομα, θα λάβεις από εμάς ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ θα συνεχίσουμε να σε κρατάμε ενήμερο για το πώς η δωρεά σου κάνει τη διαφορά στη δουλειά μας.

Δώρο της τελευταίας στιγμής; Η υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου είναι η τέλεια λύση! Μπορείς να στείλεις το προσωποποιημένο πιστοποιητικό υιοθεσίας πολύ γρήγορα!

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς

Κάποια ερώτηση; Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις μας